Findikaattori.fi - yhteiskunnan kehityksen kuva

Ajantasaista tietoa yhteiskunnan keskeisistä ilmiöistä indikaattoreiden muodossa. Indikaattori kertoo ilmiöstä tilastokuvion, taulukon ja analyysitekstin avulla.

Palvelun on toteuttanut Tilastokeskus yhteistyössä eri tiedontuottajien kanssa.

Findikaattori.fi-sivusto on otettu käyttöön ennen digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) voimaantuloa. Lain siirtymäsäännösten mukaan saavutettavuusvaatimukset koskevat sivustoa 23.9.2020 alkaen.

Saat lisätietoja Tilastokeskuksen verkkopalveluiden saavutettavuudesta sähköpostitse saavutettavuus@tilastokeskus.fi.

Lisätietoja saavutettavuudesta löydät Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämältä saavutettavuussivustolta.

Mitä, miksi ja kenelle?

Findikaattori on mielenkiintoinen ja käyttäjäystävällinen kokoelma yhteiskunnan kehitystä kuvaavia indikaattoreita. Palvelu on koostettu jo käytössä olevista tilastoista ja indikaattoreista yhdessä käyttäjien ja tiedontoimittajien kanssa.

Palvelu on suunnattu kaikille niille, jotka työssään tai toiminnassaan tarvitsevat ajantasaista, luotettavaa tietoa yhteiskunnan kehityksestä: päätöksentekijöille, valmistelijoille, asiantuntijoille, opettajille, toimittajille, kansalaisille. Indikaattorit on valittu näiden tiedonkäyttäjäryhmien sekä tiedontuottajien yhteistyönä. Indikaattorivalikoimaa päivitetään tarvittaessa.

Tietojen jatkokäyttö sekä viittaaminen palveluun

Palvelussa olevia kuvia ja taulukkoaineistoja saa vapaasti jatkokäyttää ja levittää. Palvelussa oleviin tietoihin viitattaessa lähteenä tulee mainita palvelun nimi (Findikaattori) sekä kyseisen tilastotiedon tuottajaorganisaatio.

Sisällöntuottajat

Findikaattori-palveluun toimittavat tietoja mm. seuraavat organisaatiot, joiden asiantuntijat ovat osallistuneet myös palvelun tietosisällön kehittämiseen:

Voit lisätä verkkopalvelusi sivuille Findikaattori-palveluun osoittavan bannerin. Bannerin voit tallentaa tästä.

FindikaattoriFindikatorFindicator

Jaa sivu