Matkaviestinverkossa siirretty data

Päivitetty: 12.3.2021
Seuraava päivitys: 8.10.2021

Tiedot kerätään puolivuosittain. Matkaviestinverkossa siirretyn datan määrä on ilmoitettu miljoonina gigatavuina ajanjaksojen 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12. kertymien mukaan.

Matkaviestinverkossa siirrettyyn dataan sisältyy teleyritysten matkaviestinliittymistä lähetetty tai niihin vastaanotettu pakettikytkentäinen dataliikenne ilmoitettuna ajankohtana. Määrä sisältää sekä asiakkaiden lähettämän (uploaded) että itselleen vastaanottaman (downloaded) dataliikenteen. Määrä ei sisällä roaming-käyttöä tai M2M-liittymien tiedonsiirtoa.

   

Matkaviestinverkon datakäyttö kasvoi vuoden 2020 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla 52 gigatavuun kuukaudessa suomalaista kohden, mikä oli 36 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Datan käyttö vaihteli voimakkaasti liittymätyypeittäin. Vain tiedonsiirtokäytössä olevaa mobiililaajakaistaliittymää kohden tietoa siirrettiin keskimäärin 82 gigatavua kuukaudessa.

Tiedonsiirtomäärät on laskettu käyttäen binäärijärjestelmää.

Traficomin tilastosivuilta löytyy lisää puhelin- ja laajakaistapalveluita koskevia tilastoja sekä tarkempaa tietoa näiden kehittymisestä.