Puhelut ja viestit

Päivitetty: 12.3.2021
Seuraava päivitys: 8.10.2021

Tiedot kerätään puolivuosittain. Puheluminuutit ja viestien määrät on ilmoitettu miljoonissa ajanjaksojen 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12. kertymien mukaan.

Kiinteän verkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden kiinteän verkon liittymistä soittamien puhelujen yhteenlasketun minuuttimäärän (sisältää paikallis-, kauko- ja ulkomaanpuhelut, puhelut palvelu- ja ilmaisnumeroihin ja valtakunnallisiin yritysnumeroihin sekä matkaviestinliittymiin).

Matkaviestinverkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden matkaviestinliittymistä (sopimus- ja prepaid-liittymistä) kotimaassa soitettujen puhelujen minuuttimäärän.

SMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt tekstiviestit.

MMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt multimediaviestit.

   

Vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon aikana matkapuhelinminuuttien määrä nousi yli 8 miljardiin ja minuuttimäärä pysyi lähes yhtä korkealla myös 2020 loppuvuoden ajan. Tekstiviestejä lähetettiin vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla 752 miljoonaa.

Kiinteän verkon puhelumäärät kasvoivat hiukan, mutta puhelinliittymien määrä jatkoi edelleen vähenemistään, joulukuussa 2020 niitä oli 225 000. Näistä enemmistö oli yritysliittymiä. Kotitalouksien kiinteiden puhelinliittymien määrä oli enää 71 000 liittymää.

Traficomin tilastosivuilta löytyy lisää puhelin- ja laajakaistapalveluita koskevia tilastoja sekä tarkempaa tietoa näiden kehittymisestä.