Puhelut ja viestit

Päivitetty: 26.10.2018
Seuraava päivitys: 1.3.2019

Tiedot kerätään puolivuosittain. Puheluminuutit ja viestien määrät on ilmoitettu miljoonissa ajanjaksojen 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12. kertymien mukaan.

Kiinteän verkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden kiinteän verkon liittymistä soittamien puhelujen yhteenlasketun minuuttimäärän (sisältää paikallis-, kauko- ja ulkomaanpuhelut, puhelut palvelu- ja ilmaisnumeroihin ja valtakunnallisiin yritysnumeroihin sekä matkaviestinliittymiin).

Matkaviestinverkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden matkaviestinliittymistä (sopimus- ja prepaid-liittymistä) kotimaassa soitettujen puhelujen minuuttimäärän.

SMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt tekstiviestit.

MMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt multimediaviestit.

   

Matkapuhelujen sekä tekstiviestien käytön väheneminen jatkui vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Tammikuun alusta kesäkuun loppuun suomalaista kohden soitettiin 224 matkapuheluminuuttia ja lähetettiin 30 tekstiviestiä kuukaudessa.

Lankapuhelinliittymiä oli kesäkuun lopussa vajaassa 140 000 kodissa. Kotitalouksien kiinteän verkon puhelinliittymien määrä laski kymmenyksen vuoden aikana ja myös yritysliittymät vähenivät.

Viestintäviraston tilastosivuilta löytyy lisää puhelin- ja laajakaistapalveluita koskevia tilastoja sekä tarkempaa tietoa näiden kehittymisestä.