Puhelut ja viestit

Päivitetty: 6.10.2021
Seuraava päivitys: 18.3.2022

Tiedot kerätään puolivuosittain. Puheluminuutit ja viestien määrät on ilmoitettu miljoonissa ajanjaksojen 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12. kertymien mukaan.

Kiinteän verkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden kiinteän verkon liittymistä soittamien puhelujen yhteenlasketun minuuttimäärän (sisältää paikallis-, kauko- ja ulkomaanpuhelut, puhelut palvelu- ja ilmaisnumeroihin ja valtakunnallisiin yritysnumeroihin sekä matkaviestinliittymiin).

Matkaviestinverkon puheluminuutit sisältävät kotitalous- ja yritysasiakkaiden matkaviestinliittymistä (sopimus- ja prepaid-liittymistä) kotimaassa soitettujen puhelujen minuuttimäärän.

SMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt tekstiviestit.

MMS-viestien lukumäärä sisältää kaikki kotimaassa lähetetyt multimediaviestit.

   

Matkapuhelinminuuttien puolivuosittainen määrä kohosi hetkellisesti yli 8 miljardin pandemian vuoksi, vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla määrä kääntyi jälleen lievään laskuun. Tekstiviestejä lähetettiin vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla 712 miljoonaa.

Myös kiinteän verkon puheluminuutit jatkoivat vähenemistään lyhyen kasvun jälkeen. Samoin puhelinliittymien määrä väheni edelleen, kesäkuussa 2021 niitä oli 224 000. Näistä enemmistö oli yritysliittymiä. Kotitalouksien kiinteiden puhelinliittymien määrä oli enää 66 000 liittymää.

Traficomin tilastosivuilta löytyy lisää puhelin- ja laajakaistapalveluita koskevia tilastoja sekä tarkempaa tietoa näiden kehittymisestä.