Suomalaisten matkailu 

Päivitetty: 29.3.2017 - Seuraava päivitys: 29.3.2018
   
 
 
Jaa

Suomalaisten matkailu Ruotsiin ja Espanjaan kasvoi vuonna 2016

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät vuonna 2016 ulkomaille runsaat 8 miljoonaa erilaista vapaa-ajanmatkaa. Pohjoismaihin, Itä-Eurooppaan ja Amerikan mantereelle suuntautuneet matkat lisäsivät suosiotaan. Länsi-Eurooppa ja Aasia menettivät suosiotaan suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Etelä-Euroopan maista läntisen Välimeren maat kasvattivat ja itäisen Välimeren maat menettivät suosiotaan. Kotimaassa vapaa-ajanmatkoja tehtiin 26 miljoonaa. Sekä työmatkailu kotimaassa että ulkomaille lisääntyi edellisvuodesta.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Suomalaisten matkailu


Indikaattorin kuvaus

Suomalaisten matkailu -tutkimus sisältää tietoa suomalaisten tekemistä matkoista ja matkan tehneistä henkilöistä. Tutkimuksen kohteena ovat yöpymisen sisältäneet matkat kotimaassa ja ulkomaille sekä päivämatkat ulkomaille.

Tutkimuksen tiedonkeruumenetelmiä on muutettu vuosina 2000, 2010 ja 2012. Aikasarjakatkosta edeltävät luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia uudempien kanssa.

Vuosien 1991-2011 tiedot koskevat 15-74-vuotiaita suomalaisia ja vuodesta 2012 alkaen 15-84-vuotiaita.

Pyöristyksien takia taulun summat eivät aina täsmää.

Kotimaanmatkat luokitellaan vapaa-ajanmatkoihin, joiden aikana on käytetty maksullista majoitusta, vapaa-ajan ilmaismajoitusmatkoihin sekä työ- ja kokousmatkoihin.

Ulkomaanmatkat luokitellaan vapaa-ajanmatkoihin, joiden aikana on yövytty kohdemaassa, risteilymatkoihin, päivämatkoihin sekä työ- ja kokousmatkoihin.