Kiinteän verkon laajakaistaliittymien nopeudet 

Päivitetty: 8.11.2017 - Seuraava päivitys: 30.3.2018
   
 
 
Jaa

Kiinteiden ja mobiilien laajakaistaliittymien tiedonsiirtonopeudet ovat edelleen kasvussa. Sen sijaan liittymien kokonaismäärä pysyi lähes ennallaan.

Kiinteän verkon 100 Mbit/s tai sitä nopeampien laajakaistaliittymien määrä ylitti alkuvuoden 2017 aikana ensimmäistä kertaa puolen miljoonan rajan. Kesäkuun loppuun mennessä liittymiä oli noin 510 000. Kiinteän verkon laajakaistaliittymistä reilut 30 000 oli tiedonsiirtonopeudeltaan vähintään 300 Mbit/s. Näistä vajaat puolet myytiin jopa 1 000 Mbit/s eli gigan tiedonsiirtonopeudella.

Viestintäviraston tilastosivuilta löytyy lisää puhelin- ja laajakaistapalveluita koskevia tilastoja sekä tarkempaa tietoa näiden kehittymisestä.


Lähde:
Viestintävirasto


Indikaattorin kuvaus

Kiinteän verkon liittymämäärät sisältävät kaikki kotitalouksien ja yritysten hankkimat liittymät. Kiinteän verkon laajakaistaliittymiin on tässä tilastossa laskettu kaikki laajakaistaliittymät, jotka on toteutettu muun kuin matkaviestinverkon kautta. Kaikki kiinteän verkon laajakaistaliittymät on luokiteltu niiden nimellisen tiedonsiirtonopeuden mukaan. Tiedonsiirtonopeudella tarkoitetaan tässä teleoperaattorin ilmoittamaa tiedonsiirtonopeutta verkosta käyttäjälle päin.